Hétfőnként 17:00-18:30

Animáció
A világ egy négyzeten át

9-12 éveseknek

Foglalkozásvezető: Prohászka Szandra, fényképész, szociológus, élménypedagógiai tréner

Díja: 17.000 Ft/hó

Érdekel/Jelentkezem

Kinek ajánlom?

Olyan gyerekeknek, akik szívesen elmerülnek a képalkotás örömében, akik szeretnek fotózni és szívesen készítenének saját animációs kisfilmet, melynek szereplőit, díszletét, forgatókönyvét is ők készítik el.

Miben fog segíteni a gyerekeknek?

Segíti az önismeretet, az önkifejetést, miközben egy szuper csapat tagja lehet.

Miben fog fejlődni?

Nemcsak a digitális kompetenciájuk hanem szociális kompetenciáik is fejlődnek, úgy mint együttműködés, kudarctűrés, érdekérvényesítés, empátiás készség.

Mit fogtok csinálni?

Megtanuljuk a fotózás alapjait és azokat használva sokat fogunk fotózni (selfie, portré, természet, mozgás). Megtanulunk animációs kisfilmet készíteni, ahhoz minden berendezést, díszletet mi készítünk majd (gyurmázunk, vágunk, ragasztunk, hajtogatunk, rajzolunk). A program végén kiállítást szervezünk, melyre mindent mi készítünk el (képek paszpartuzása, meghívó tervezése) és a kiállításon bemutatjuk az elkészült képeket és animációs kisfilmeket.

A vizuális nevelés nagyon fontos ma, hisz a mai gyerekek és fiatalok már képekben kommunikálnak egymással a social mediaban. Ha megkérdezünk egy 12-14 évest, hogy hogy van, egy képet fog küldeni, hogy éppen mit csinál, tehát úgy van. Fontos számomra, hogy ebben a helyzetben akkor már jó képeket készítsenek a gyerekek, tanulják meg, hogy mi előnyös egy selfie-n és mi nem, mit mutatunk meg és mit nem…Minden vizuális technika használata önkifejezés, saját magunk, gondolataink megmutatása a külvilágnak, néha egy kicsit terápia is, a szó köznapi és nem orvosi értelmében. Itt minden technika arra lesz érdemes, hogy a gyermek kifejezhesse, elmondhassa, hogy mi foglalkoztatja, mit mutatna meg önmagából, vagy éppen milyen kérdései vannak a világról.