Hétfőnként 17:00-18:30​

Animáció és Fotózás​

9-12 éveseknek

Foglalkozásvezető: Prohászka Szandra, fényképész, szociológus, élménypedagógiai tréner​

Díja 17.000 Ft/hó

Kinek ajánlom?

Olyan gyerekeknek, akik szeretnek képeket létrehozni, fotózni, történeteket kitalálni és szívesen készítenének ezekből a képekből saját animációs kisfilmet, melynek szereplőit, díszletét, forgatókönyvét is ők készítik el.

Miben fog segíteni a gyerekeknek?

Segíti az önkifejezést, megismerteti az egyéni és a csoportos alkotás örömét. Alkotás közben fejlődik az önismerete és bepillantást nyerhet egy folyamatosan fejlődő szakmába.

Miben fog fejlődni?​

Nemcsak a képalkotási technikákat ismer meg, hanem fejlődik az önismerete, az együttműködési képessége, a kudarctűrése, az érdekérvényesítése, valamint az empátiája is.

Mit fogtok csinálni?

Megtanuljuk a fényképezés alapjait és azokat használva sokat fogunk fotózni. Megtanulunk animációs kisfilmet csinálni, amihez minden berendezést és a díszletet is mi készítünk majd el: gyurmázunk, vágunk, ragasztunk, hajtogatunk, rajzolunk. A program végén kiállítást szervezünk, melyen bemutatjuk az elkészült képeket és animációs kisfilmeket.

„A vizuális nevelés nagyon fontos ma, hisz a mai gyerekek és fiatalok már képekben kommunikálnak egymással. Ha megkérdezünk egy 12-14 évest, hogy hogy van, egy képet fog küldeni, hogy éppen mit csinál. Minden vizuális technika használata önkifejezés, saját magunk, gondolataink megmutatása a külvilágnak, néha egy kicsit terápia is, a szó köznapi értelmében. Itt minden technika arra lesz érdemes, hogy a gyermek kifejezhesse, elmondhassa, hogy mi foglalkoztatja, mit mutatna meg önmagából, vagy éppen milyen kérdései vannak a világról.”