Keddenként 17:00-18:30

Divattervezés

9-12 éveseknek

Foglalkozásvezető: Tóth Eszter, textiltervező, művészetterapeuta-jelölt

Díja 17.000 Ft/hó

Kinek ajánlom?

Olyan lányoknak és fiúknak, akik szeretnek ötletelni, rajzolni, anyagokkal kísérletezni. Akik szeretnék megismerni a designgondolkodást, kipróbálni a divat- és textiltervezés technikáit és szeretnék ötleteiket megvalósítani.

Miben fog segíteni a gyerekeknek? Miben fognak fejlődni?

A foglalkozássorozat segít a gyerekeknek megélni az alkotás örömét, a közösséghez tartozás érzését. Megvalósíthatják ötleteiket, tárgyakat készítenek – ez sikerélményt ad és növeli önbizalmukat. A gyerekek a foglalkozásokon különböző kézi textiles, bőrműves és újrahasznosító technikákkal ismerkedhetnek meg, amik során nem csak kreativitásuk és szín-érzékük fejlődhet, de új önkifejezési formákra találhatnak. Fejlődni fog képességük arra, hogy ötleteiket rendszerekbe szervezzék és megvalósítsák. Az anyagokkal, színekkel való kísérletezés és a tárgyak létrehozása segíti koncentrációjuk, türelmük és önismeretük fejlődését.

Mit fogtok csinálni?

Megnézzük, mi a különbség a ruha, táska és az alapanyag tervezés között. Kipróbálunk különböző textiles (pl. mintatervezés, szövés, hímzés) és bőrműves technikákat. Beszélgetünk a divattervezésről és a környezettudatosságról, kísérletezünk újrahasznosítással és biológiailag lebomló alapanyagokkal is. Megtanuljuk, hogyan kell kollekcióban és koncepcióban gondolkodni, év végén pedig kiállítást vagy bemutatót szervezünk az elkészült tárgyakból.