Keddenként 17:00-18:30

Gasztro műhely

12-14 éveseknek

Foglalkozásvezető: Korsós Gabriella, a Zsámbéki Premontrei Technikum és Szakközépiskola vendéglátó oktatója, közgazdász tanár, diétás szakács.
“Mottóm: Az egészséges étel is lehet finom!”

Díja: 19.000 Ft/hó

Érdekel/Jelentkezem

Kinek ajánlom?

Minden gyermeknek, aki szeret enni, aki szeretné megismerni a főzés rejtelmeit és kulisszatitkokról tanulni. Olyanoknak, akiket érdekel a különböző országok, nemzetek világa és konyhája, főzési kultúrája, hagyományai és finomságai.

Miben fog segíteni a gyerekeknek?

Az élményközpontú foglalkozások során a gyermekek főzve, sütve és játszva ismerhetik meg a különböző konyhákat és a különböző típusú étkezéseket. Megtanulják, hogy az ételek hogyan segítenek az egészséges életben és arról is hallanak, hogy a különböző ételérzékenységekkel élő gyermekek mit ehetnek.

Miben fog fejlődni?

A résztvevő gyerekek megismerik:
- a szezonális, helyi alapanyagokat,
- a street food ételek egészséges verzióit,
- a konyha biztonságos, balesetmentes használatát (higiénia, élelmiszerbiztonság, baleset megelőzés),
- a mértékegységeket és átváltásokat,
- a fenntartható étkezést (konyhai pazarlás csökkentése, újrahasznosítható eszközök használata, húsfogyasztás csökkentése, konyhai hulladékok szakszerű kezelése),
- a tartósítási eljárásokat.

Mit fogtok csinálni?

Egyszerű és gyors ételeket készítünk, ami sok sikerélményhez juttatják a gyerekeket. Változatos zöldség elkészítési technikákkal ismerjük meg a magyar főzési hagyományokat, finomságokat is készítünk, gyakoroljuk az ünnepi ételek és italok elkészítését. Az ételeket az óra végén meg is esszük :)

>