Keddenként 15:15-16:45​

Kreatív tánc​

12-14 éveseknek​

Foglalkozásvezető: Dömötör Luca, kortárstánc művész, táncpedagógus, közösségi táncalkotó​

Díja 14.000 Ft/hó

Kinek ajánlom?

Mozgás-imádókat, tánc-szerelmeseket, titokban táncolókat, szerepelni vágyókat és szégyenlősöket egyaránt tárt karokkal várunk! Ha szeretnéd a benned rejlő kreativitást kibontakoztatni és tomboló energiáidat a tánc irányába fordítani, szeretnéd levetni a gátlásaidat, vagy csak érdekel a színpad világa, akkor itt a helyed! Előzetes tánctudás nélkül is várunk minden érdeklődőt.

Miben fognak fejlődni?

Erre az órára azért érdemes jönni, mert a tánc felszabadító hatása mellett közösségi élményben is részünk lehet. A tánc az egész testet, lelket és szellemet megmozgatja. Ezen az órán egy olyan világba kalauzolom el a gyerekeket, ahol sokat kísérletezünk, miközben mozogva tanulunk a testünkről és a közösség erejéről, ahol nincsenek hibák és tévedni lehetetlen. A csoportos és egyéni gyakorlatok, koreográfiák és szabad tánc közben észrevétlenül fejlődik a ritmusérzék, oldódnak a gátlások, mélyül az önismeret.

Mit fogtok csinálni?

Lesz hempergés, gurulás, repülés, hullámzás, súlyadás, dinamikus, fürge mozgások és nyugodt áramlás különböző kortárs táncos elemek és kombinációk által. Partnering és kontakt improvizáció alapú gyakorlatok révén tanulunk a figyelemről, a bizalomról, az elfogadásról és az együttműködésről. Az improvizációs technikák megismerése során szabadon engedjük kreativitásunkat és saját táncainkat keressük. Sok-sok kreatív feladatra, közös alkotásra és játékos improvizációkra számíthattok. Végül megtanuljuk mindezt bátran megosztani másokkal.