Szerdánként 17:00-18:30​

Mesés színjátszás​

8-10 éveseknek​

Foglalkozásvezető: Fodor Éva, színház- és drámapedagógus

Díja 14.000 Ft/hó

Kinek ajánlom?

Azoknak a gyerekeknek, akik szívesen kalandoznak a mesék világában, szeretnek játszani és szívesen megvalósítanák az ötleteiket egy elfogadó és jókedvű közösség tagjaként, vagy épp szükségük van egy kis bátorításra ezen a téren. Azoknak a szülőknek, akik olyan komplex tevékenységet keresnek a gyermeküknek, amelyben feloldódhat, önmaga lehet, és közben észrevétlen fejlődik számos területen.

Miben fog segíteni a gyerekeknek?

A gyermek egy elfogadó közösség tagja lehet, ahol új barátokat találhat. A játék kikapcsol, felszabadít és összeköt. A mese megnyugtat, inspirál és bátorít. A színházi alkotófolyamat támogatja a szabad önkifejezést, és erősíti az önbizalmat.

Miben fog fejlődni?​

A komplex drámafoglalkozások során fejlődik a gyerekek együttműködési készsége, fantáziája, beszédkészsége, kreativitása, testtudata, koncentrációja és problémamegoldó képessége. A népmesék által közvetített pozitív világlátás és életbölcsesség a megküzdési képesség erősödését támogatja. A bemutatott elődás élménye közösségépítő és önbizalom növelő hatással bír.

Mit fogunk csinálni?​

A foglalkozást megérkező körrel nyitjuk. Játékos bemelegítés után élőszóval mesélünk a gyerekeknek. Ezt követi a mese feldolgozása a drámapedagógia gazdag eszköztárával, melyben a gyerekek különleges tárgyakkal vagy hangszerekkel játszhatnak, belebújhatnak az általuk választott szereplő bőrébe, folytatják a történetet vagy új változatokat találnak ki. A meséket közös alkotófolyamat során színre visszük, melyekből bemutatót tartunk a szülőknek.