Augusztus 17-19.

Animáció - Legyél Te is filmrendező!

10-14 éveseknek

Táborvezetők: Teleki Kitti és Prohászka Szandra

Érkezés 8 órától, kezdés 9-kor, befejezés 17 órakor.

Jelentkezem

Táborvezetők:

“Teleki Kitti vagyok, 2019-ben diplomáztam a MOME-n, animáció tanszakon. Szabadúszó animációs filmkészítőként dolgozom. 2017-ben először az egyetemi kereteken belül kezdtem el animációs workshopokat tartani gyerekeknek. Később más megkeresésekre kezdtem el nyári táborokban is dolgozni, hétvégi workshopokat tartani, jelenleg rendszeresen a Létra Klubban tartok animációs foglalkozást.”

“Prohászka Szandra vagyok, szociológus, fényképész, élménypedagógiai tréner. 2004-ben végeztem a Budapesti Szolgáltató és Kézművesipari Szakiskola fényképész szakán, 12 éve táboroztatok rendszeresen gyerekeket, 10 éve tartok foglalkozásokat szintén gyerekeknek fényképezés, újságszerkesztés, élménypedagógia témakörben, 3 éve animációs filmkészítés témakörben. Fényképészként fontosnak tartom a vizuális nevelést, a vizuális kultúra átadását, míg élménypedagógiai trénerként elsődleges számomra, hogy mindezt tapasztalati úton, élményként tegyem meg.”

Leírás:

A digitális kompetencia fejlesztése ma már szükségszerű. Azok a gyerekek, akik nem találkoznak a digitális eszközök által nyújtott lehetőségekkel, előnyökkel, sajnos lemaradnak, és a felnőtt életükben akár komoly hátrányt tapasztalhatnak. A tábor folyamán a gyerekek betekintést nyernek az animációs filmkészítés komplexitásába, melyen keresztül aktívan fejlesztjük vizuális készségeinket és kreativitásunkat.A program vegyíti a kézműves tevékenységet a digitális fényképezéssel és a digitális animáció megismerésével, közben fejlesztve több szociális kompetenciát, úgy mint együttműködés, kudarctűrés, érdekérvényesítés, empátia. Közösen alkotunk, reflektálunk egymás ötleteire, és segítjük egymást. Elsődleges célunk, hogy a résztvevő gyerekek merjék szabadjára engedni a fantáziájukat és felszabadultan tudják megvalósítani azt, ami őket foglalkoztatja, mindenki olyan szinten ahol éppen tart.

A tábor során megtanuljuk, hogyan készítsük elő az ötleteinket úgy, hogy alkalmassá váljanak arra, hogy mozgóképet készíthessünk belőlük. Megismerkedünk egy számítógépes programmal, mellyel befotózzuk a rajzainkat és rögtön vissza is tudjuk nézni mozgásban. Átvilágító asztallal kipróbáljuk a hagyományos rajz animációt, mellyel mindent képkockáról képkockára rajzolunk meg. Rövid animációs etűdöket készítünk kevert grafikai technikákat alkalmazva (festék, gyurma, kréta stb.) Közösen szinkronizáljuk le az elkészült munkákat, felveszünk zörejeket, hangokat alá. Ha jó idő lesz aszfaltkréta segítségével animációt készítünk még a talpunk alatt is.

A tábori napokat bemelegítő, nyitó körrel valamint rajzolós játékokkal kezdjük. Ez után az aznapi feladattal: ötletek, forgatókönyv, kivitelezés, tényleges “animálás” - foglalkozunk. Ebéd utánra, a csoport állapotának megfelelően rövid filmezést, lazulós tevékenységet vagy kinti mozgásos játékot tervezünk, majd folytatjuk a délelőtt megkezdett feladatot. A nap végén összegezzük, hogy hova jutottunk (Ki hogy van? Mit tanult? Milyen érzésekkel megy haza?) és megtervezzük a következő tábori napot.

Díj: 27.000 ft/fő A jelentkezés a táborok feltöltéséig folyamatos, utána várólistára lehet jelentkezni.

Jelentkezni online jelentkezési lapunk kitöltésével és a kiválasztott tábor díjának átutalásával lehetséges. (A jelentkezési lap kitöltése után megerősítő emailt küldünk, amely tartalmazza majd a tábordíj átutalásával kapcsolatos tudnivalókat is.)
Banki adatok: Név: Világszép Alapítvány Bankszámlaszám: 11600006-00000000-81491836
Az utalás közleményébe a gyermek és a tábor nevét kérjük beírni. Köszönjük! Jelentkezésed a tábor díjának befizetésével válik érvényessé. Táborozóink a Létra Klub szeptemberi foglalkozásaira való jelentkezésnél elsőbbséget élveznek!
Kitöltöm a jelentkezési lapot

Napirend, étkezés, létszám

Érkezés, távozás: táboraink 8.30 illetve 9.00 órakor kezdődnek és 16.30 és 17 órakor fejeződnek be, az egyes táborok napirendjét részletes leírásuknál pontosan feltüntettük. A gyerekeket már 8 órától tudjuk fogadni.
sA táborokban napi háromszori étkezést: meleg, kétfogásos ebédet és hideg tízórait, valamint uzsonnát biztosítunk a gyerekeknek.
A maximum létszám 16 fő, akikről két táborvezető és egy asszisztens gondoskodik.

COVID-19 információk

A program szervezése során messzemenőkig figyelembe vesszük a járványügyi helyzetet, és a táborokat kizárólag abban az esetben rendezzük meg, ha a közegészségügyi helyzet és a vonatkozó rendelkezések ezt teljes biztonsággal lehetővé teszik. A táborok során kiemelten figyelünk a résztvevők biztonságára. Az épületet folyamatosan fertőtlenítjük, takarítjuk és kiemelt figyelmet fordítunk a táborvezetők személyes higiéniájára. A mellékhelyiségekben fertőtlenítő kézmosót és papír kéztörlőt biztosítunk, a foglalkozások, kül- és beltéri programok során folyamatosan ügyelünk a megfelelő higiénia fenntartására (kézfertőtlenítésre, kézmosásra).

MIÉRT A LÉTRA NAPKÖZIS TÁBORT VÁLASZD?
  • ÉLETRESZÓLÓ ÉLMÉNY - Tapasztalt, képzett és gyerekközpontú szakemberek várnak, akik már a Létra Klub foglalkozássorozatain is sok gyereknek adtak életre szóló élményt.
  • JÁTÉKOS TANULÁS - A táborok alatt a gyerekeknek lehetőségük nyílik a játékos tanulásra, kikapcsolódásra, fejlődésre és a fölös energiák levezetésére.
  • CSAK MAGADAT HOZD! - Minden a foglalkozásokhoz szükséges eszközt és az alapanyagot mi biztosítunk Számodra.
  • CSODÁS KÖRNYEZET - és újonnan kialakított épület vár a Budagyöngyétől pár percre.
  • KINT ÉS BENT... - A táborok változatos, bel- és kültéri programokat kínálnak.
  • NEM KELL KLÍMA! - Tereinkben kellemes, természetes hűs van a nyári hónapokban.
Kedvcsináló

Táboraink